Kontakt | Om Hivzonen | Støt Hivzonen | Sponsorer | Nysmittet | Nyhedsbrev

Nyhedsbreve
Kontaktannoncer
Hivzonen's forum
Hiv/aids basic
Hiv-test
Hiv-behandling
Hiv-service
Hiv-mangler
Beretninger
Medicinleksikon
Blodprøver
Kost/livsstil
GoOrganic
Nyheder
Hæfter
Links
Shop 10%
Et godt tilbud til alle Hivzonen´s brugere.

Få 10 % på alt, når du handler i shoppen hos Kernesund Familie.

Læs mere >>


Leukocytter Tilbage til forsiden Home Download denne side i pdf format Download side Udskriv denne side. Udskriv

Leukocytter, eller de hvide blodlegemer
, som de også kaldes, fortæller generelt noget om kroppens evne til at modstå infektioner. Dette kan både være fra virus, parasitter, svampe og forskellige former for bakterier. Hos hiv-smittede kan både selve hiv-infektionen og den medicinske behandling påvirke de hvide blodlegemer.
 
Der er flere grupper og undertyper. Derfor angiver man dem i leukocytter; antal total og leukocytter; gruppe.
 
Leukocytter; antal total: Hvis tallet er for lavt fortæller det, at kroppen kan få eller har problemer med at forsvarer sig imod, og bekæmpe diverse sygdomme. Hvis tallet bliver for højt, kan det være udtryk for, at du har en infektion.
 
Leukocytter; gruppe: Indeholder de forskellige undertyper, og kan fortælle noget om infektionstypen. Her kan man som regel aflæse hvilke undertyper af hvide blodlegemer du har for mange af.
 
Lymfocytter – er med til at forsvare kroppen mod virus og bakterier, og husker de infektioner vi har haft gennem tiden. Dermed kan de hurtigere komme os til undsætning hvis den samme form for infektion rammer os igen. De er også med til at opretholde immunsystemets nøgleberedskab ved at kunne identificere celler, der er blevet ramt af enten et virus eller en bakterie. Lymfocytter er typisk forhøjet ved virussygdomme.
 
Neutrophilocytter – er med til at kontrollere kroppens reaktioner mod angreb fra forskellige mikroorganismer. Ved beskadigelse af kroppens væv absorberer netrophilocytterne de beskadigede celler og bakterier. Størstedelen af den hvidgullige væske fra betændt væv, bedre kendt som pus, er døde neutrophilocytter. Neutrophilocytter forhøjes ved bakterieinfektioner.
 
Basophilocytter – er med til at frigive stoffer, der holder årernes vægge rene og sørger for at blodkarrene ikke stopper til. Basophilocytter spiller derfor en vigtig rolle ved allergiske reaktioner
(overfølsomhedsreaktioner).
 
Eosinophilocytter – er en vigtig del af immunsystemet. Eosinophilocytter forhøjes kraftigt når kroppen oplever allergiske reaktioner. Det samme sker ved infektioner, og ved forskellige parasitter, eksempelvis orme eller husstøvmider.
 
Monocytter – er med til at ”rydde op” i kroppen, og fungerer som en slags skraldemænd. De både optager og tilintetgør mikroorganismer og udslidte celler. Monocytter forhøjes typisk ved virussygdomme.
 
 


Anne M. Helger
Min egen bror døde af aids, og jeg er derfor personligt involveret i denne sygdom.

Jeg har derfor valgt at bakke op om hivzonens arbejde og kamp for sagen.
Læs mere >>

Miraklet mod svamp

Med et enkelt, billigt og naturligt middel, bliver du din svamp kvit.

Læs mere >>
Svar på mail/forum

1. marts 2014 skal du være støttemedlem af Hivzonen for at kunne modtage svar fra redaktionen på "brevkasse spørgsmål"

Både på mail og vores forum.

Læs mere >>

Copyright © 2008 Hivzonen All rights reserved - Sitemap - Tilføj Hivzonen til mine fortrukne - Gør Hivzonen til min startside
*